Меню сайту


Організації
Національна дитяча гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
НАЦІОНАЛЬНА ДОВІДКОВА БЕЗКОШТОВНА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ МІГРАЦІЇ ТА ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ
ГАРЯЧА ЛІНІЯ КІБЕРПОЛІЦІЇ


Приєднуйтесь!
Google Classroom
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Електронні щоденники


Форма входу


Погода


Категорії розділу
Новини школи [1256]
Новини мікрорайону Хімік [19]
Новини сайту [31]
Новини Слов'янська [39]
Новини України [61]
Новини Донецької області [6]
Цікаве у світі [15]
ЗНО [0]
Все про ЗНО


Пошук


Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Наше опитування
Оцените наш сайт
Всього відповідей: 586


Міні-чат


Друзі сайта
  • Офіційний портал Слов'янської міської ВА
  • Офіційний сайт Слов'янської ЗОШ № 5


  • ...


    Статистика UCOZ

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Архів записів


    математика дети рекомендации биология фізика учитель відповіді психология Советы ЗНО-2010 новый год тестирование праздник весна Конкурс сайт школа ЗНО тестування память девятая школа война Святогорск Карантин День Победы Гамаюн С.А. славянск Донецк Крым ФУТБОЛ выпускники Донбасс Шахтер Донбасс-Арена олимпиада Дегтярьова Н.М. 4 клас Смаль Л.П. Новости Славянска Кожемяко Т.И. Павловська С.М. Рябкина Л.Н. 2-а Дяченко М.А. 2-Б праздники 1 класс Борзенкова Д.М. начальная школа. Слов'янськ
    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 04:16
    Головна » 2016 » Січень » 28 » «Різдвяна історія» або як ми провели зимові канікули
    21:31
    «Різдвяна історія» або як ми провели зимові канікули

    Незабутні зимові канікули провели учні ЗОШ №9 на Буковині

    Подорож розпочалася із нашої столиці. Ми пройшлися засніженими вулицями Києва, побували на Майдані Незалежності, біля Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Національного банку, вшанували героїв Небесної Сотні на вулиці Університетській. Милувалися головною ялинкою країни на Софійській площі, відвідали новорічне містечко на Михайлівській.
    А Різдвяні свята ми провели вже з новими друзями. Нас радо зустрічали учні та вчителі чернівецьких шкіл № 6 та 12, а також гімназії ім.Т. Г. Шевченка. Ми побачили традиційний різдвяний вертеп, новорічні вистави, почули колядки та привітання. Нас пригощали солодощами , частували буковинськими смаколиками. Тепло, гостинно, затишно.
    І ось настав Різдвяний вечір! За вікном падає білий пухнастий сніг. Ми зібралися всі разом. Настрій у нас святковий. Слухаємо різдвяні пісні та колядки, які виконують маленькі, але такі талановиті діти. Їх спів нагадує звуки срібних дзвоників, а звуки бандур переносять в чарівний світ музики.
    Потім нас чекала святкова смачна вечеря із дванадцяти пісних справ. Чудовий і неймовірний вечір!
    Далі наша подорож до Кам´янець – Подільської, а потім і Хотинської фортеці. Іде сніг. Все навкруги біле – біле. Дорога веде до високих кам’яних стін, а далі фортеця зі своєю історією і таємницями. Вражає Хотинська фортеця: високі стіни, навколо глибокий рів і міст. Здається, що ти потрапив у якийсь інший часовий вимір. І кожен із нас розуміє, що це наша країна, наша історія і наше майбутнє.
    Кажуть, що на Різдво мрії здійснюються. Ми мріяли побувати в горах. І ось вони. Мигово – райське місце. Ми приїхали вранці, хотілось більше тут побути. Те, що ми побачили, вразило нас. Навкруги море білого снігу, який виблискував від яскравих сонячних променів. У містах такого точно не побачиш. Тут все було по-справжньому. Ми вдихали свіже гірське повітря і воно проходило прямо через нас. Сніг рипів під ногами. Куди піти ? Кататися на лижах, ковзанах, сноубордах, тюбінгах? Швидкість, адреналін, задоволення – суміш емоцій неповторна! Що може бути краще за такий відпочинок!
    Ми навіть не могли собі уявити, що на нас чекало ввечері. Нас запросили на виставу фольклорного театру – студії «Гердан». Це неймовірно! Затишно. Камерно. Талановита гра акторів, яскраві національні костюми, чудове виконання український пісень. Ми дійсно побували на Андріївських вечорницях. Ні з чим незрівняне задоволення отримали ми від цієї зустрічі. Так , саме зустрічі, зустрічі з ПРЕКРАСНИМ.
    Останній день на Буковині – це екскурсія до Чернівецького Національного університету, в минулому резиденції митрополитів Буковини і Далмації. Вражає все: будівля, архітектура, сад, Зелена, Мармурова, Червона та Блакитна зали, навіть сама атмосфера університету. Велич. Краса.
    Гостинно зустрів нас в цей день і центр англійської мови. Діти спілкувалися, виконували творчі завдання, записали відео звернення до своїх однолітків, залишили побажання лінгвістичному центру, отримали від нових друзів подарунки. Разом заспівали пісню англійською мовою. Затишно і дружньо почувалися ми в цій атмосфері.
    Шкода, що так швидко закінчилася наша «Різдвяна історія», і ми знову маємо повертатися до школи. Але яскраві враження від цікаво проведеного часу, гостинності наших нових друзів залишаться з нами назавжди. Ми дуже вдячні відділу освіти Чернівецької міської ради, які не тільки запросили нас у гості,а й організували цей чудовий відпочинок, а також Слов´янському відділу освіти, який допоміг реалізувати нашу мрію.

    Учні 10 класу

    Категорія: Новини школи | Переглядів: 751 | Додав: teacher | Теги: екскурсія, Черновці, зима 2015-2016, Україна - єдина країна, Карпати, Канікули | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright Слов`янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 9 2008-2016