Меню сайту


Організації
Національна дитяча гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
НАЦІОНАЛЬНА ДОВІДКОВА БЕЗКОШТОВНА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ МІГРАЦІЇ ТА ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ
ГАРЯЧА ЛІНІЯ КІБЕРПОЛІЦІЇ


Приєднуйтесь!
Google Classroom
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Електронні щоденники


Форма входу


Погода


Категорії розділу
Новини школи [1257]
Новини мікрорайону Хімік [19]
Новини сайту [31]
Новини Слов'янська [39]
Новини України [61]
Новини Донецької області [6]
Цікаве у світі [15]
ЗНО [0]
Все про ЗНО


Пошук


Календар
«  Жовтень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Наше опитування
Нужен ли школе собственный сайт?
Всього відповідей: 535


Міні-чат


Друзі сайта
  • Офіційний портал Слов'янської міської ВА
  • Офіційний сайт Слов'янської ЗОШ № 5


  • ...


    Статистика UCOZ

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Архів записів


    математика дети рекомендации биология фізика учитель відповіді психология Советы ЗНО-2010 новый год тестирование праздник весна Конкурс сайт школа ЗНО тестування память девятая школа война Святогорск Карантин День Победы Гамаюн С.А. славянск Донецк Крым ФУТБОЛ выпускники Донбасс Шахтер Донбасс-Арена олимпиада Дегтярьова Н.М. 4 клас Смаль Л.П. Новости Славянска Кожемяко Т.И. Павловська С.М. Рябкина Л.Н. 2-а Дяченко М.А. 2-Б праздники 1 класс Борзенкова Д.М. начальная школа. Слов'янськ
    Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 02:09
    Головна » 2022 » Жовтень » 25 » Музей Голодомору
    22:03
    Музей Голодомору

    Вітаємо!
    Щороку у четверту суботу листопада (цьогоріч – 26.11.2022) ми вшановуємо мільйони українців, вбитих під час Голодомору, хвилиною мовчання та запаленням свічок на центральних площах міст, біля пам’ятників жертвам Голодомору, у храмах та в Залі пам’яті Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

    Екскурсія Музеєм Голодомору доступна онлайн

    Це унікальна можливість потрапити до музею просто з дому, зі своєї школи чи з будь-якого куточку світу. Ми подбали, щоб під час віртуального відвідування збереглася жива взаємодія з екскурсоводом.

    Формат відеоекскурсії дає змогу зануритися в атмосферу музею, дізнатися про історію Голодомору, переглянути уривки відеохронік, почути свідчення очевидців та побачити унікальні предмети.

    Це унікальна можливість потрапити до музею просто з дому, зі своєї школи чи з будь-якого куточку світу. Ми подбали, щоб під час віртуального відвідування збереглася жива взаємодія з екскурсоводом.

    Формат відеоекскурсії дає змогу зануритися в атмосферу музею, дізнатися про історію Голодомору, переглянути уривки відеохронік, почути свідчення очевидців та побачити унікальні предмети.

    Посилання на відеоекскурсію https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKV2cAxX5Xj3oc4X8kH1W4b9L3bQnUepj4ULotaK74kweZ0g/viewform

    Відеоекскурсія для дітей (1-6 класи) із використанням пісочної анімації
    Чудова можливість для найменших слухачів віртуально побувати в Музеї Голодомору, поспілкуватися з гідом та дізнатись історію свого народу. Відеоекскурсія із використанням пісочної анімації у форматі розповіді школярки про відвідини Музею полегшить ознайомлення з темою та не травмуватиме дітей. Протягом екскурсії діти побачать експозицію Музею та унікальні експонати, дізнаються їх історії, почують спогади про Голодомор та ознайомляться з основними подіями 1932-1933 років. У відеоекскурсії основна увага зосереджена на розповіді про людяність, яка допомагала українцям вижити в ті жорстокі часи.

    Посилання https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftVLaQo2nxDkB45PkEQRLGKeBQhvJ-8poMZID8Voy5TwfeeA/viewform

    Онлайн-тренінг «У пошуках права» (для підлітків 10–14 років)
    Під час заняття лектор музею розповідає про сучасні права людини, закріплені в міжнародному та національному праві, а також допомагає дітям усвідомити небезпеку байдужості до дискримінації та порушення свобод.

    Інтерактивний урок «Історія одного щоденника» онлайн (для учнів 9–11 класів)
    На занятті учні працюють з джерелами особистого походження (щоденники), візуальними джерелами (світлини), дізнаються про основні аспекти політики комуністичного тоталітарного режиму (процеси колективізації і розкуркулення) та становище українців у 1930–1933 роках (зокрема під час Голодомору-геноциду 1932–1933 років) крізь призму спогадів учительки з Харківщини Олександри Радченко.


    Інтерактивний урок «Геноцид — що це?» онлайн (для учнів 10–11 класів)
    Під час уроку слухачі дізнаються про походження і значення терміну «геноцид», про прийняття Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, її ініціатора Рафаеля Лемкіна і його погляд на Голодомор як геноцид української нації. На занятті учні проаналізують тексти постанов та розпоряджень 1932–1933 років, якими керувалися виконавці Голодомору, а також переглянуть відеоспогади свідків Голодомору, які ілюструють геноцидні дії, спрямовані на знищення українців.
     

    Посилання на реєстрацію https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6SpsdRvzJyXt-edO3yN9SLP9fLY6ndUzDbfxtFGCJ7Kbwzw/viewform

     

     

     

    Категорія: Новини школи | Переглядів: 145 | Додав: mnkuznetsova | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright Слов`янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 9 2008-2016