Меню сайту


Організації
Національна дитяча гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
НАЦІОНАЛЬНА ДОВІДКОВА БЕЗКОШТОВНА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ МІГРАЦІЇ ТА ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ
ГАРЯЧА ЛІНІЯ КІБЕРПОЛІЦІЇ


Приєднуйтесь!
Google Classroom
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Електронні щоденники


Форма входу


Погода


Категорії розділу
Новини школи [1257]
Новини мікрорайону Хімік [19]
Новини сайту [31]
Новини Слов'янська [39]
Новини України [61]
Новини Донецької області [6]
Цікаве у світі [15]
ЗНО [0]
Все про ЗНО


Пошук


Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930


Наше опитування
Нужен ли школе собственный сайт?
Всього відповідей: 535


Міні-чат


Друзі сайта
  • Офіційний портал Слов'янської міської ВА
  • Офіційний сайт Слов'янської ЗОШ № 5


  • ...


    Статистика UCOZ

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0


    Архів записів


    математика дети рекомендации биология фізика учитель відповіді психология Советы ЗНО-2010 новый год тестирование праздник весна Конкурс сайт школа ЗНО тестування память девятая школа война Святогорск Карантин День Победы Гамаюн С.А. славянск Донецк Крым ФУТБОЛ выпускники Донбасс Шахтер Донбасс-Арена олимпиада Дегтярьова Н.М. 4 клас Смаль Л.П. Новости Славянска Кожемяко Т.И. Павловська С.М. Рябкина Л.Н. 2-а Дяченко М.А. 2-Б праздники 1 класс Борзенкова Д.М. начальная школа. Слов'янськ
    Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 14:52
    Головна » 2018 » Листопад » 25 » Дня Гідності і Свободи
    21:25
    Дня Гідності і Свободи

           З метою вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності та на виконання Стратегії національнопатріотичного виховання, затвердженої Указом Президента України від 18 травня 2019 року № 286, Мінветеранів пропонує провести у закладах освіти області виховну годину “Україна – країна нескорених!ˮ.

                 21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України. Їм передувала ще одна визначальна для становлення державності України подія – “Революція на гранітіˮ, яка відбулась з 2 по 17 жовтня 1990 року і була повністю організована силами студентства. Одним із гасел протестуючих було: “Я згоден покласти життя на вівтар ВІЛЬНОЇ Україниˮ. Прямим наслідком студентських протестів була відставка голови Ради Міністрів УРСР Віталія Масола та виконання низки вимог мітингувальників. Акції та голодування на площі Жовтневої революції (нині Майдан Незалежності) завершились підписанням постанови Верховної Ради УРСР, яка гарантувала виконання вимог учасників протестів. Великий вплив ці події мали і на подальшу активність молоді під час Революції Гідності.

              Помаранчева стала актом громадянської непокори проти нечесних виборів у другому турі голосування на виборах президента. Участь у ньому брали чинний прем'єр-міністр Віктор Янукович і кандидат від об’єднаної опозиції Віктор Ющенко. Вночі 22 листопада Центральна виборча комісія повідомила, що після підрахунку бюлетенів лідирує Янукович. Ці дані відрізнялися від екзитполів, які відразу після закінчення голосування назвали переможцем Ющенка. Після цього у Києві та інших містах і обласних центрах відбулися мітинги на підтримку Ющенка. 23 листопада на Майдані зібралося кілька сотень тисяч протестувальників. Згодом ці масові протести призвели до скасування підсумків другого туру і перемоги Ющенка на президентських виборах.

                21 листопада 2013 року уряд Миколи Азарова виступив із заявою про відмову від підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Ввечері цього ж дня розпочалися перші акції протестів. Спочатку українці організувалися на протест через соціальні мережі в Києві. Перша акція протесту нараховувала близько півтори тисячі. Цього ж дня небайдужі вийшли на Євромайдани також у Львові, Донецьку, Харкові, Ужгороді, Луцьку та інших містах.

               У ніч з 29 на 30 листопада силовики жорстоко розігнали активістів, які зібралися на Майдані Незалежності. Влада пояснила це бажанням розчистити місце для новорічної ялинки. Застосування сили до мітингувальників, серед яких було багато студентів, спричинило ще більшу хвилю протестів – з проєвропейських вони перетворилися на антиурядові. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста учасників Революції Гідності, ми завжди пам’ятаймо полеглих Героїв Небесної сотні.

              Після трьох місяців мітингів і жорстоких боїв у центрі Києва з понад сотнею вбитих та тисячами поранених за кілька днів, у ніч на 22 лютого 2014 року тодішній президент Янукович втік з України. А після цього розпочалася військова агресія Росії, яка супроводжувалася анексією Криму та окупацією окремих територій Донецької й Луганської областей.

                 День Гідності та Свободи — нагадування про ту ціну, яку українці заплатили, коли відстоювали на Майдані своє право на чесні вибори та інтеграцію у Європейський Союз.

                 Боротьба за свободу волевиявлення українського народу не закінчилась.

          З початком російсько-української війни у 2014 році майже чотириста тисяч українців взяли зброю до рук у лавах Збройних Сил України, Національної гвардії України, правоохоронних органів і добровольчих формувань, а з початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України стало понад мільйон українців, щоб зупинити агресію російської федерації, відстояти незалежність України та право українського народу вільно обирати свою долю.

            Військові операції, що здійснюються українськими воїнами під час захисту незалежності та територіальної цілісності України увійдуть у воєнну історію, стануть основою для розробки нових воєнних тактик та стратегій, а імена кожного захисника ізахисниці України назавжди закарбуються в історії України.

    Категорія: Новини школи | Переглядів: 100 | Додав: mnkuznetsova | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Copyright Слов`янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 9 2008-2016